Over mij 

Ik ben Ellen Stuijk, Ik ben 19 jaar oud en sinds maart actief als Woonbegeleider binnen de Parels op locatie Boshoeven.

Dit houd in dat ik zorg voor het eten, de medicatie, persoonlijke hygiëne, structuur, gezelligheid en het persoonlijk begeleiderschap van de meiden.  Ik heb de opleiding persoonlijk begeleider afgerond en vervolgens ben ik Pedagogiek gaan studeren dit heb ik niet afgerond, omdat het bij mij toch begon te kriebelen om de praktijk in te gaan!

Ik woon binnenkort samen met mijn vriend in Ulicoten als onze bouwval volledig is opgeknapt.

Andere mensen zullen mij omschrijven als een iemand met een zachte persoonlijkheid, iemand met een luisterend oor en zorgzaam maar soms ook gek. Een vaste hobby heb ik niet maar ik vind alles wat creatief is leuk, zoals knutselen, fotograferen, meubels opknappen. Ik begin steeds aan een nieuw project.

Wat vind ik zo mooi aan Woonzorgprojecten?

Afgelopen maand heb ik Woonzorgprojecten ‘Ons Thuis’ wat beter mogen leren kennen. Ik kende de organisatie al langer omdat ik tijdens mijn opleiding hier heb stage gelopen. Ik vond het destijds erg mooi om te zien dat er voor wordt gezorgd dat er tijd is voor persoonlijke aandacht, en ook ‘out of the box’ word gedacht. Zoals bijvoorbeeld op vakantie naar een ver land? Wordt geregeld!

Ook met het geloof word veel gedaan op een bijzondere manier,  de allereerste keer naar de kerk zal ik nooit meer vergeten. Dit was een feest, iets wat ik vanuit thuis zo niet had mee gekregen.

De nabijheid tussen de bewoners en de begeleiding is hier heel sterk, een knuffel voor het slapen gaan, of wanneer iemand verdrietig is, samen een gesprekje voeren en vervolgens met z’n alle weer lachen om een gek dansje die iemand maakt. Dit geeft een enorme band tussen bewoners en begeleiding.

Waarom werk ik hier graag en wat wil ik meegeven?

Ik heb voorheen in de Dementerende zorg gewerkt, ontzettend dankbaar, leuk maar ook vermoeiend! Daarom wilde ik nu gaan voor deze doelgroep, zij geven mij juist energie door hun vrolijkheid, maar ook het vertrouwen dat ze mij geven dat ik hen mag en kan helpen.

Ik vind het belangrijk om mee te geven aan de bewoners in mijn werk dat wat je ook doet, wat je ook leuk vindt, zolang je er gelukkig van wordt is dat hetgeen waar je voor moet gaan. Of het nu ervaringsdeskundige worden is of een puzzel in elkaar leggen, hoe groot je droom ook is, met de juiste begeleiding zal dit lukken en daar wil ik graag een steentje aan bijdragen.