Hallo allemaal,

Weer eens een keer nieuwtjes en weetjes over de boerderij in Achtmaal. Ik zal als eerste beginnen om de meeste dieren eens voor te stellen.

 

 

 

Ik ben Tjalko. Ik ben een echt fries paard. Ik ben al wat ouder maar ik voel me nog prima. Ik houd van knuffelen en ik ben zoals een echte fries ook wel een heel statig paard. Ik vind het wel leuk om af en toe mijn hoofd omhoog te doen om te pronken hoe mooi ik ben. Ik sta altijd met mijn maatje Gaston in de wei. Af en toe kunnen we elkaar best wel klieren, maar uiteindelijk ben ik wel de grote baas.

 

 

 

 

Ik ben Gaston. Ik ben een kruising Fries/Fjord. Ik sta bekend om mijn lekkere dikke speknek. Ik ben af en toe wel een beetje ondeugend en dan kan ik lekker klieren. Maar ik wil heel graag werken voor iedereen. Ik kan ook lekker speels zijn. Verder ben ik wel heel nieuwsgierig en vind ik het fijn om bij de mensen te zijn. Ook vind ik het fijn om samen met mijn grote maat Tjalko in de wei te staan.

 

 

 

Ik ben Perle. Ik ben een echte Ardenner trekpaard. Ik vind het heerlijk om hard te werken. Vooral bomen slepen vind ik heerlijk om te doen. Maar ook voor de kar lopen vind ik super leuk. Er wordt ook vaak op mij gereden. Soms heb ik daar niet zo heel veel zin in. Ik ben ook wel een echte water rat. Als het zomers warm is en de sproeier staat aan dan ga ik er nog wel eens onder staan. Afspoelen na het werken vind ik ook heerlijk. Soms ben ik een beetje ondeugend en wil ik doen waar ik zelf zin in heb.

 

 

 

 

Wij zijn Funny en Lady. De twee ezels van de boerderij. Wij zijn twee dikke vriendinnetjes. Af en toe kunnen we hard balken. Af en toe zijn we ook echt zo koppig als een ezel en willen we niks.

 

 

 

Wij zijn Brillie en Coco. Wij zijn allebei een agapornis. We houden van gezelligheid en lekker kletsen. Al doet het soms bij de mensen wel zeer aan hun oren als we te hard kletsen.

 

 

 

 

 

Wij zijn Puk en Mekkie. De twee melkgeiten van de boerderij. Aandacht krijgen vinden wij heel leuk. Maar krijgen we te weinig aandacht naar ons zin, dan kunnen we heel hard mekkeren. We vinden het leuk om vanuit ons hok naar het grasveld te lopen en mensen mee te sleuren. Maar weer terug naar het hok doen we heel graag omdat we dan heel lekker eten krijgen.

 

 

Dit was de eerste boerderijflits weer. Ik hoop dat iedereen nu een beetje op de hoogte is van de dieren op de boerderij.

Tot de volgende boerderijflits!

 

Groetjes,

Anoek