Ons Thuis biedt kleinschalige woonvormen, die afgestemd zijn op de behoeften van unieke individuen

In een markt die steeds meer beheerst wordt door kostenbesparingen, bezuinigingen en standaardisatie, leggen wij ons er op toe om geen compromissen aan te gaan ten aanzien van de zorg die individuen waard zijn.

Vanuit dit verlangen groeit ons aanbod steeds verder door, en mogen wij live getuige zijn van steeds meer mooie verhalen, van mooie mensen die onder onze zorg tot rust en bloei komen.

Onze zorg, onze oplossingen, ons maatwerk, worden niet geboren in regelgeving of van bovenaf, maar vanuit het hart van ons zorgteam.

Initiatiefnemers van Ons Thuis zijn Teun en Margreet van Turenhout

Wij ondervonden met onze eigen dochter de zware zoektocht en de moeite die ouders hebben om een geschikte woon-, leef- en verblijfsomgeving voor hun kinderen te vinden. Later werden wij ook geconfronteerd met de noodzaak om een passende zorgvoorziening te vinden voor één van onze ouders, die dementerend bleek. De voorzieningen die beschikbaar waren, voldeden niet aan onze criteria. Sterker nog, wij vonden dat veel zorgoplossingen mensonwaardig waren, en namen ons voor om in deze behoefte te gaan voorzien.

Zo startten wij in 2009 met onze eerste kleinschalige woonoplossing onder de naam Eagle’s Nest. Al snel groeide ons concept tot 4 locaties en ruim 35 personeelsleden (teamleden), die zich met hun hele hart geven voor zorg vanuit het hart!

Onvoorwaardelijke liefde

Het fundament van Ons Thuis is gebouwd op de kernwaarde van onvoorwaardelijke liefde. Dit is een liefde die je niet hoeft te verdienen, en die je niet kunt kwijt raken.
Dit is de liefde die wij willen geven, omdat we als geen ander hebben gezien dat dit herstellend werkt.
Deze kernwaarde dringt door in alles wat wij doen en opzetten. Dit zorgt er voor dat wij mensen aanvaarden ongeacht wie ze zijn, waar ze voor staan, en welke keuzes ze maken.
Het betekent ook dat we onvoorwaardelijk geloven in onze bewoners. We geloven dat ondanks de beperking, ze waardevol zijn en uniek als persoon. Zo onderscheiden wij ons door mensen met een verstandelijke beperking niet te beperken, maar juist een traject aan te bieden naar meer verantwoordelijkheid en volwassenheid. Onze dagbestedingen zijn daardoor ook geen tijdverdrijf, maar het inzetten van mensen in het gebied van hun talenten.

Respect

We werken vanuit wederzijds respect in gelijkwaardigheid met elkaar. We zorgen voor eigenwaarde en vertrouwen waardoor je kan groeien in totaliteit.

Veiligheid

Als je jezelf veilig voelt, zowel fysiek als emotioneel, dan kun je jezelf zijn in dat wat je nodig hebt.

Kwaliteit

Een gedegen maatwerk in onze mensgerichte zorg.

Deze vier kernwaarden is voor ons de basis voor dat wat we heel graag willen: thuis bieden, thuis voelen, thuis zijn.

De organisatie staat voor verbinding en het samen doen, de ander zien en horen.

Niemand kan zonder elkaar. We geloven in gelijkwaardigheid. Onze medewerkers zijn er om onze bewoners te helpen in hun dagelijks leven en de bewoners geven de medewerkers plek in hun leven om hun te helpen waar nodig. Er is wederzijds respect. Bij Woonzorgprojecten hebben we elkaar nodig. Als iedereen op de juiste plek staat, zijn geven en nemen in balans.

De organisatie is volop in beweging. We bewegen mee met de nieuwe veranderingen waar we ons aan moeten conformeren. Er is dus altijd plek om te groeien, voor zowel de organisatie in het geheel als persoonlijk voor elk individu.

We geloven dat een goed luisterend oor al een begin is van goede communicatie. We kunnen pas elkaar helpen als we weten wat de ene nodig heeft en wat van de ander wordt verwacht. We streven er naar dat iedereen gehoord en gezien wordt: de bewoners en de medewerkers. Als iedereen zich waardevol voelt, maakt het een mooi thuis voor ons allemaal. Een thuis wordt geboden, je voel je dan thuis en uiteindelijk ben je thuis.

Thuis bieden, thuis voelen, thuis zijn. Daar zijn we ervoor!