We doen nu op de dagbesteding met thema’s werken. We hebben om de twee weken een Thema. Aan het einde van ieder thema doen we iets leuk om het thema af te sluiten We zijn hier 9 juni mee begonnen en hebben tot nu toe de volgende Thema’s gehad: restaurant, zomer, kamperen en afsluiting.

Thema restaurant

We hebben met dit thema iedere dag iets gedaan waardoor we ons eigen restaurantje op hebben gebouwd. We hebben onze eigen decoratie versierd en een eigen menu gemaakt. De bewoners hebben toen hun eigen placemats, tafelkleed, kaarsen, vazen, bloemen en menu gemaakt. Ze hebben daarna samen met begeleiding de tafels mooi opgedekt en de recepten gemaakt. Een paar bewoners hebben toen de bediening gedaan en hebben alle hapjes geserveerd.

Thema zomer

Voor het Thema zomer waren we van plan om een dag naar het strand te gaan en een BBQ feestje te houden, maar door het slechte weer is dit niet gelukt. We hebben daardoor niet alles kunnen doen. Wat we wel hebben gedaan is op internet leuke mocktailrecepten (alcoholvrije cocktail) gezocht en dat uitgewerkt op een creatieve manier. Ook hebben wij zelf ijsjes gemaakt en opgegeten. Ook hebben we kleine hapjes gemaakt om bij het film kijken te zetten.

Thema kamperen

We hebben voor het thema kamperen tentjes op gezet en daar hebben ze in kunnen slapen wanneer de bewoners willen. We hebben ook een eigen camping bord gemaakt en lampen houders versierd om de camping te versieren. We hebben ook een kampvuur gemaakt en daarbij marshmallows geroosterd.

Thema afsluiten

We hebben bij dit thema veel geknutseld en leuke dingen gedaan. We hebben een paar keer gezwommen. We zijn dinsdag naar de boerderij geweest en daar hebben we foto’s gemaakt met de dieren. We zijn ons langzaam vakantie ready aan het maken!