Afgelopen woensdag 14 maart jl., bood het Cambreur College met medewerking van Alex van Turenhout en zijn begeleidster Jennefer Luijten, onze HAVO-4 leerlingen een inkijkje in het dagelijkse leven van een lichamelijk gehandicapte.

Alex, die zelf aan de spierziekte Arthrogryposis Multiplex Congita lijdt, is al sinds zijn jonge jaren gebonden aan zijn rolstoel en heeft bovendien een vorm autisme (PDD-NOS) die hem ook geestelijk geen gemakkelijk leven bezorgt.
Maar niets van dat alles weerhoudt de energieke Alex ervan om zijn ding te doen!! Hij vertelt open en eerlijk over de problemen waarmee hij in het dagelijkse leven te maken heeft. Hoe hij tegen deze zaken aan kijkt en bovendien hoe hij dagelijks deze, soms letterlijke, obstakels overwint om zijn werk te doen, zijn leven zin te geven en bovendien in staat is de regie over zijn eigen leven te pakken ondanks zijn lichamelijke beperkingen.

Alex maakt muziek, helpt in de dagbesteding en reist daarvoor zelfstandig. Hij ontwikkelt websites en heeft een eigen blog waarin hij veel aandacht besteed aan de praktijk van het leven van een lichamelijk gehandicapte.

“Zie beperkingen niet als een obstakel, maar juist als mogelijkheden”. Dit is één van Alex’ lijfspreuken en een eye-opener voor iedereen die zonder lichamelijk beperking al denkt dat het leven “zo zwaar is”. Als bewoner van één van onze stagebedrijven Ons Thuis te Dongen, kent Alex al een aantal van onze leerlingen en kon hij prima uitleggen wat je als stagiair kunt verwachten in een zorginstelling van gehandicapten. Zijn betoog werd met de nodige humor gebracht en de leerlingen hingen aan zijn lippen!

Alex heeft een eigen website. Volg Alex online via zijn website bananenvoeten.nl