Wij hebben een klein interview gehad met Janet. Ze is een bewoonster in Ons Thuis de Boshoeve te Rijsbergen. Ze zit in de groep van de Parels.

 

Wie ben je:

Ik ben Janet Schippers  , ik ben 30 jaar en jarig op 2 december.

Hoe lang woon je al op Woonzorgprojecten:

Ik woon vanaf 30 september 2009 in Ulicoten. Ik ben daar terecht gekomen door mijn ouders. Voorheen woonden mijn ouders in Woudricum, en daarna in Galder. Ik heb eerst in Rotterdam gewoond in Barendrecht, en dan Ulicoten, Prinsenbeek  en dan Rijsbergen. Ik woon op de Boshoeve sinds juni 2015.

Ik woon graag op de Boshoeve, voor mij is het geloof heel belangrijk en daar is op de Boshoeve veel aandacht voor. Ook het feit dat er niet naar je beperkingen wordt gekeken, maar naar je hart moet luisteren en kijkt naar wat je wel kunt is voor mij heel fijn.

Wat is je diagnose?

Mijn Diagnose is PDD-nos, dat heeft mijn vader ook. Verder heb ik ook Scoliose, dat wil zeggen: een hele kromme rug. Voor mijn rug doe ik elke avond oefeningen voor ik ga slapen, dan lees ik daarna de bijbel.

Wat kan je vertellen over de zorg en begeleiding?

Over de zorg ben ik heel tevreden. Iedereen zorgt goed voor mij. De begeleiders zijn lief voor mij, ze helpen waar het nodig is, doen goed hun werk.

Er zijn regels in huis, zoals het hoort b.v. bij facebook een kinderslot op zetten. De begeleiding is duidelijk, en duidelijkheid is belangrijk.

Ik voel me prettig binnen de Parels. Ik hou van rust en daarom ga ik regelmatig apart zitten of naar mij eigen kamer toe. Ik voel me tevreden.

Dagindeling :

Op zondag uitslapen en wat tv kijken. Door de week hebben wij Dagbesteding, veel breien, en ook diamond painting. Rond half vijf, een ranja moment en dag doorpraten met de groep en begeleiding.

Dan ga ik naar mijn kamer , wat opruimen en rommelen. Dat vind ik belangrijk om te doen.

Rond 18.00 samen eten en een bijbelverhaaltje. Er wordt voorgelezen door Kristel. Na het eten neem ik de vensterbanken af met een vochtig doekje. Ik hou van schoon.

Rond 18.30 uur ga ik naar boven om mezelf schoon te maken, door lekker te douchen. Schoon zijn is lekker en belangrijk. Ik ben rond 19.30 weer beneden. Dan ga ik Skypen, vaak met mijn vriend…met een kopje koffie en een koekje erbij. Dit mag ik doen tot 20.30. Ik hou de tijd goed in de gaten en stop op tijd.

Dan samen met de rest wat tv kijken. Voor het slapen gaan doen we de dagsluiting door in een kring een dank gebedje uit te spreken. Dan ga ik zelf naar boven om mijn tanden te poetsen en te gaan slapen.

 

Janet Schipper