12 februari 2018

Verleden week mocht dit haantje bij onze kippen. Kijk eens hoe leuk hij het heeft. Hij is in Chaam geboren samen met z’n zussen. Anoek zorgt daar voor de kippen. ’s Ochtends vroeg is ze al aan het voeren. Ze verzorgt de dieren daar supergoed. Ze doet het met liefde. Wij zijn erg trots op haar!

Wauw! Stoere Brutus! 🙂

Kijk eens wat een belangstelling voor Olida en z’n voer!

Pauzeren tijdens het fikkie steken: Soms moet dat als er bomen gezaagd zijn en er komen veel takken van af. En het is ook gezellig om zo te pauzeren.

 

21 februari 2018

Verleden week heb ik jullie verteld over het jonge haantje, waar en hoe hij hier terecht is gekomen.
Nu ga ik het bijzondere verhaal vertellen over deze bijzondere haan.

Kijk hier zitten ze op mn been, de eerste (zwarte) is de haan.

Verleden jaar in mei is hij geboren samen met nog twee kuikens. Omdat de moeder wegviel ben ik heel veel aandacht aan ze gaan besteden. Ik hoopte dat ik een beetje de moeder rol op me zou kunnen nemen. Urenlang zat ik er bij: voerde ze met de hand en al snel wende ze aan mij. Ze zaten op mn schoot te slapen. Ik leerde zo het gedrag van kuiken tot kip kennen, en dan ontdek je interesante dingen hoe ze leven! Geloof me, het zijn intelligente dieren. Toen ze ouder werden begon je het onderscheid te zien tussen de seksen. En hoe kan je dat zien? Dat zie je aan de sporen, de kam en het kukelen. Het kukelen begint met een ongecontroleerd schor geluid en is grappig om te horen. Toen ze 20 weken waren mochten ze in de ren bij de andere kippen, best spannend want ja, hoe gaat dat in de groep hé. In het begin liep de haan met zijn 2 hennen bij elkaar; ze lieten elkaar niet in de steek. Ik bleef ze met de hand voeren en ze bleven mij herkennen: dat vond ik zo mooi. Ze intrigeerde al snel in de groep. Nu is hij echt De Haan! En bij gevaar van b.v. een roofvogel dan beschermd hij z’n kippen, mooi hé! En iedere ochtend als ik ga voeren dan komen ze me vrolijk tegemoet en ze eten allemaal uit m’n hand. Echt genieten!

En kijk hem nou eens als grote haan!

 

WINTER. 03 maart 2018

De bloemen op de ramen van de geitenstal, het kippenhok en de kas, zo koud was het, soms met – 7. En dan is het belangrijk om het water bij te houden omdat het bevriest. De kranen om het water voor de dieren bij te vullen waren ook bevroren, dus vulden we de drinkensbakken met gieters water uit de kantine. Gelukkig zijn we met elkaar bezig dus is het ook leuk, allemaal dik aangekleed en gaan!

Dennis, onze hoefsmid, was er weer en dat is onze hoefsmid en dat vinden wij leuk. Deze keer kwam hij om de ezels te kappen. En hij komt ook om de paarden te beslaan. En hij drinkt gezellig koffie met ons mee.

Er is mij gevraagd om Sjonnie de kantinepoes eens in het zonnetje te zetten:

Sjonnie vindt wel dat de kantine aan haar toebehoort en dat wij als bewoners er toevallig ook wel mogen koffie drinken, zoals het een echte poes behoord. 😂😂😂😂 Iedereen houdt van Sjonnie: ze zit bij iedereen op schoot, bij kou wordt haar mandje bij de verwarming gezet en tijdens de lunch wordt ze vaak verwend en krijgt ze stukkies vis, worst en kaas.