WOW!
Vanochtend toen ik de kippen aan het voeren was, heb ik iets moois gezien. Ik strooide voer, daar zijn ze gek op, ze eten het ook uit mn hand. Opeens begonnen allebei de hanen uit de twee verschillende rennen een vreemd geluid te maken en allebei rende ze naar hun luik.  Alle kippen rende de haan achterna en vluchten naar binnen. De hanen wachten tot alle kippen binnen waren en gingen zelf als laatste naar binnen.

Ik keek om me heen en zag nog net een buizerd door het bos vliegen, hij maakte geen enkel geluid, maar vloog hard. Een buizerd is een roofvogel die kippen aanvalt. Toen het weer veilig was kwam eerst de haan naar buiten gevolgd door de kippen en ze aten weer rustig van hun voer. Het was prachtig hoe de hanen hun kippen beschermen, heel mooi om te zien.

Herfst
We hebben een tamme kastanje staan in het bos. We gaan recepten opzoeken en het klaarmaken, we zijn benieuwd hoe het smaakt, jullie horen het wel. Er groeien hier ook paddestoelen, eekhoorntjesbrood, zwammen, elvenbankjes, maar ook paddestoelen rood met witte stippen en dat is wel heel mooi!

De blaadjes verkleuren en vallen van de bomen, de bladblazer doet goed zijn werk.

Prince en konijn
We hebben er een prachtig konijn bij een kruising met vlaamse reus, een vos.
Met Prince de pup van Fleur gaat het ook goed, hij groeit hard en eet en speelt, en het is heerlijk om met hem te kroelen.

Groetjes iedereen Tineke