Ik ben Anoek en ben 34 jaar. Ik heb de diagnose Asperger. De diagnose heb ik 6 jaar geleden te horen gekregen. Ik woon per 1 maart 2014 bij de organisatie. Daarvoor heb ik een paar jaar een eigen koopappartement gehad in Tilburg.

Hoe ik hier ben gekomen
Ik ben via stichting ‘MEE’ in contact gekomen met de organisatie. Ik vind de zorg over het algemeen wel goed. Met de begeleiding kan ik vrij goed overweg al zijn er af en toe wel wat kleine dingetjes maar dat is normaal. Wonen met andere bewoners is meestal wel gezellig. Al merk ik wel dat ik toe ben aan meer rust en mijn eigen plekje.

Mijn dagen
Mijn dagen zijn in grote lijnen wel een beetje hetzelfde. Meestal wordt ik ’s morgens tussen 5.00 uur en 6.00 uur wakker. Ik ga dan beneden zachtjes wat rommelen en zodra het enigszins licht is buiten dan ga ik naar de kippen en het hert aan de overkant van het huis om die te verzorgen. Die geef ik dan te eten en zorg dat ze voldoende drinken hebben en geef ik ze lekker de aandacht.

Paarden geven mij rust
Vier dagen in de week ben ik op de boerderij te vinden en ben ik daar heerlijk met de beesten bezig. Vooral met de paarden. Het contact met de paarden is voor mij heerlijk en kan ik vaak mee tot rust komen. Ik hou van lekker sjouwen en bezig zijn en stil zitten kan ik nooit zo heel goed. Als het kan qua tijd en weersomstandigheden vind ik het heerlijk om paard te rijden. Tijdens het paardrijden kom ik helemaal tot rust en kan ik mijn hoofd leegmaken. Dat contact met het paard doet mij altijd heel goed.

Eenmaal weer thuis van dagbesteding ga ik thuis weer de kippies en het hert eten geven en weer wat aandacht geven. Als ik wat tijd heb dan ben ik altijd nog wel aan de overkant te vinden. Na het voeren van de beestenboel ga ik lekker douchen en koken voor mezelf.

’s Avonds ben ik vaak nog wel bezig. Sinds het zo vroeg donker is gun ik mezelf wat meer rust en zet ik soms mijn tv aan of iets van muziek. Soms doen we ’s avonds met de bewoners en begeleiding nog wel eens koffie of thee moment en kletsen we wat. Zo rond een uur of 22.00 uur ga ik richting mijn bedje.

Weekenden
In het weekend ben ik meestal wel van alles aan het doen waar ik doordeweeks niet veel tijd voor heb. ik maak dan de twee kippenhokken schoon en ben ik momenteel veel het blad dat is gevallen aan het opruimen en een van de kippenrennen aan het schoonharken. Ook mijn was doe ik in het weekend. Verder weet ik zo niet wat ik nog meer kan vertellen. Dus houd ik het maar hierbij.