BAM…….
Hier zijn we weer met een gloednieuwe nieuwsflits over Ons Boerderijke. Het is vakantietijd, maar daar merken de dieren van Ons Boerderijke helemaal niks van. Gelukkig! Stel je eens voor dat alle boeren en boerinnen op vakantie zouden gaan, dat kunnen we ons niet voorstellen. Dat willen we ook niet hé! 

Ook voor dieren is structuur belangrijk: het voeren, het verplaatsen van de wei naar paddock en andersom enz. En niet te vergeten: het knuffelen, daar knapt mens en dier van op!

Leuk leuk leuk!
Lady het ezeltje van Ons Boerderijke heeft er een vriendinnetje bij, haar naam is Funny! Lady heeft behalve de geiten erg leuk gezelschap. Ze moesten even aan elkaar wennen, dat is ook logisch. Maar nu al hebben ze plezier aan elkaar en dat is leuk om te zien! Funny is een lief grappig dier en net als Lady is het niet zo moeilijk om ook verliefd op haar te worden!

Dikke vriendinnen
Met Funny gaat het goed. Ze heeft het super naar haar zin! Ze is dikke vriendinnen met Lady en ook met de geitjes. Het is een genot om te kijken hoe ze met elkaar bezig zijn in het weitje, maar o wee als het begint te regenen, bij de eerste druppels zijn ze al aan het lopen om zo snel mogelijk droog te staan onder hun afdak! Ze houden echt niet van regen.

Verhuizing
De kippen zitten in hun nieuwe hok, ze zijn er wel aan gewend nou. In het begin liep de eierproductie terug. Dat kwam door de stress van de verhuizing naar het nieuwe hok. Logisch hé, een verhuizing is niet niks.

 

Iedereen de groetjes en een dikke knuffel ook van Lady en Funny.