We zijn op Ons Boerderijke druk bezig om een nieuw kippenhok te bouwen. Het wordt prachtig! Op de foto’s zie je hoe groot het wordt. We zijn er blij mee want als het weer kouder wordt dan kunnen ze allemaal bij elkaar binnen zitten: de hanen, kippen en kuikens onder 1 dak. Dat is wel zo gezellig!

De kuikens waar ik over schreef in de vorige nieuwsbrief zijn behoorlijk groot geworden: het zijn 2 hennen en een haan. Omdat ze door een menselijke moeder (kip) zijn opgevoed, zijn ze erg mak en dat is superleuk. Over ongeveer 2 maanden leggen ze hun eerste eitje,maar dat laten we jullie wel weten.

Op Ons Boerderijke lopen 5 honden en dat is leuk, ze zijn allemaal lief en genieten van het vrije buitenleven.

In en buiten de kas groeit en bloeit alles rijkelijk. Buiten de kas staan prachtige zonnebloemen. Dit jaar zijn ze heel hoog geworden en daar zijn we trots op, net als op de frambozen. Er is toch niks zo leuk als je er langsloopt om er dan van te snoepen.

In de kas staat sla, tomaten, bloemkool enz. Als het te warm is dan kan je (vooral s ’middags) niet in de kas werken, omdat het in de kas dubbel zo heet is.