10.01.2018

Wij halen 1x in de week bij Horta dierenvoer, we slaan ook wel eens een week over, maar voor de feestdagen moet je zorgen dat je genoeg hebt, voer voor de paarden, ezels, geiten, kippen, konijnen, cavia’s en parkieten, pakken zaagsel enz. Met een volle bus rijden we weer naar Ons Boerderijke, waar we alles op z’n plek leggen.

Iedereen heeft z’n bezigheden!!

Kristel veegt de vloer aan van de Kantine.

Tussendoor drinken we koffie en wordt er buiten een sigaretje gerookt.

 

17.01.2018

Hieperdepiep Hoera!!!!! Ons kleine boerke is jarig! Alweer een jaar, en twee keer in de week geniet hij van de boerderij, hij is gek op alle dieren.

Omdat het buiten slecht weer is, werken we binnen in de schuur, Kristel en Carmen zijn touwen aan het vlechten.

En het tuig wordt gepoetst.

En kijk.. dankzij Jeroen kunnen we het gereedschap keurig geordend weghangen.

Robin brengt de geitjes naar een andere stal.

 

24.01.2018

We hadden op Onsboerderijke aardig wat schade in het bos. Er zijn vooral veel toppen uit de masten gewaaid, dat is zo jammer want het zijn mooie bomen die echt wel in het bos thuis horen, maar helaas planten deze bomen zichzelf niet voort, zoals de meeste bomen wel doen.

In de kantine was het een gezellige drukte van bewoners die bezig waren om lekkere dingen voor de vogeltjes te maken, zoals, vetbollen en pinda’s rijgen.

 

Sjakie de oudste cavia is zo lief en mak. Sjakie is 8 jaar. De eerste jaren woonde hij binnen met z’n vriendin, nu woont hij in de knaagdierenschuur bij Rudolf en de konijnen. Sjakie is kerngezond en heeft het goed naar z’n zin.

Robin duwt een baal hooi van de kar, hij is beresterk!

Omdat de dagbesteding vetbolletjes had gemaakt kwamen er tijdens de vogeltelling veel vogeltjes opaf en konden we een mooie lijst doorsturen naar de tuinvogeltelling. Koolmezen, pimpelmezen, roodborstjes, kuifmezen boomklevers, duiven enz.

Iedere vrijdag wordt er iets lekkers gebakken, zo sluiten we de week af op de boerderij.