Zomaar een maandag op OnsBoerderijke.

De bewoners komen rond half 10 aan en dan drinken we eerst gezellig koffie of thee met elkaar en we overleggen wat we die dag gaan doen, er is altijd iets te doen op de boerderij,het is vandaag een zomerse dag dat is beter dan regen.

Vandaag deed Robin de paarden hooi geven en Jeroen werkt aan de plantjes in de kas en Priscilla was aan het mestscheppen en Arjan bracht de kruiwagen naar de mesthoop, Kristel haalt de eieren op bij de kippen en Anoek vult de waterbakken.

Tineke is bezig in het schuurtje om de knaagdieren te verzorgen,konijnen en cavia’s. Wil heeft mooie konijnenhokken getimmerd daar zijn we erg blij mee. Bedankt Wiljan en Peter houden alles in de gaten en helpen iedereen dat doet Sandra ook

In de wei waar de ezel staat en de geitjes daar wordt ook gemest. De kuikens groeien hard ze zijn zo tam dat ze uit je hand eten. Tussen het werk door wordt er natuurlijk wel contact met de dieren gemaakt dat is belangrijk voor mens en dier,aaien,borstelen,knuffelen enz. Dat maakt het zo speciaal want je ontvangt altijd liefde terug.

Vanochtend kwamen de bewoners van de Boshoeve,ze komen iedere maandagochtend paardrijden. Meestal rijden ze op Jamy de pony. Sommige bewoners rijden al zelfstandig  en sommige gaan onder begeleiding  rijden door het bos, dat maakt niet uit he, als je het maar naar je zin hebt!

Degene die niet rijden zitten buiten koffie te drinken met koek en gezellig te kletsen. Als het 12,00u is dan gaan we lunchen,er kan altijd een tosti gemaakt worden dat is ook lekker.

‘S middags gaan we regelmatig met de koets weg door de bossen rijden, maar er wordt ook wel hout gekliefd, of in het bos gewerkt, of de paarden poetsen en vlechten. Er is altijd iets te doen.
We gaan met Jan of Peter ook wel mee in het busje naar Horta, ze verkopen vooral dierenvoer.

Zo gaat een dag op de boerderij!